Subsidie voor VvE’s

Reservefonds

Welke subsidie kan mijn VvE aanvragen?

Denkt uw Vereniging van Eigenaars (VvE) erover om stappen te zetten richting duurzaamheid voor uw gebouw(en)? Ontdek de beschikbare subsidieopties voor verduurzamingsinitiatieven. U heeft de mogelijkheid om financiële ondersteuning aan te vragen voor diverse energiebesparende initiatieven, zoals isolatie, de installatie van een warmtepomp, het gebruik van een zonneboiler, of zelfs het realiseren van een centrale aansluiting op een warmtenet.

Subsidie Stimulering Vereniging van Eigenaren (SVVE): Investeer in Duurzaam Wonen

Duurzaamheid is een centraal thema geworden in onze samenleving, en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) spelen een cruciale rol in het streven naar een groenere en energiezuinigere toekomst. Om VvE’s te ondersteunen bij het nemen van duurzame maatregelen, is de Subsidie Stimulering Vereniging van Eigenaren (SVVE) in het leven geroepen. In dit artikel zullen we de SVVE-subsidie nader bekijken en begrijpen hoe het VvE’s helpt bij het realiseren van duurzame woningverbeteringen.

Wat is de SVVE-subsidie?

De Subsidie Stimulering Vereniging van Eigenaren, afgekort SVVE, is een financiële stimulans die door de overheid is gecreëerd om VvE’s aan te moedigen om te investeren in duurzaamheid en energiebesparing. De subsidie is gericht op het financieel ondersteunen van VvE’s bij het uitvoeren van energiezuinige renovaties en verbeteringen aan hun gebouwen.

48.500.000,-

Er is een bedrag van 48.5 miljoen euro beschikbaar met als startdatum 1 januari 2024 en loopt t/m 31 december 2027.

Kijk voor de actuele stand van zaken inzake het SVVE budget op deze pagina.

Doel van de SVVE-subsidie

De SVVE-subsidie heeft meerdere doelen:

Lees alle voorwaarden op de website van de rijksoverheid.

Energiebesparing

Het stimuleren van maatregelen die de energie-efficiëntie van VvE-gebouwen verbeteren, zoals isolatie, nieuwe ramen, en energiezuinige verwarmingssystemen.

Duurzaamheid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Comfort en Waarde

Het verhogen van het wooncomfort voor VvE-leden en het behoud of verhogen van de waarde van de vastgoedobjecten.

Welke Maatregelen Komen in Aanmerking voor de SVVE-subsidie?

De SVVE-subsidie dekt een breed scala aan duurzame renovaties en verbeteringen, waaronder:

  • Isolatie van de gebouwschil: Verbeteringen aan de isolatie van daken, gevels en vloeren om warmteverlies te verminderen.

  • Energiezuinige verwarming en koeling: De installatie van efficiënte verwarmingssystemen, zoals warmtepompen, en het upgraden van airconditioningsystemen.

  • Zonnepanelen: Het plaatsen van zonnepanelen om zelf duurzame elektriciteit op te wekken.

  • Ventilatie- en luchtkwaliteitssystemen: Het verbeteren van ventilatie en luchtkwaliteit in gebouwen.

  • Groene daken: De aanleg van groene daken met beplanting om de isolatie te verbeteren en regenwater vast te houden.

  • Energiezuinige verlichting: Het vervangen van verouderde verlichting door LED-verlichting.

Hoe kan je als VvE de SVVE subsidie aanvragen?

Stap 1: Bereid uw documenten voor

Voordat u begint, zorg ervoor dat u de benodigde documenten bij de hand heeft. Deze documenten kunnen onder andere bestaan uit offertes van aannemers, bouwplannen, specificaties van de duurzaamheidsmaatregelen en de energieprestatieberekening van uw project.

Stap 2: Ga naar de RVO-website

Open uw webbrowser en ga naar de RVO-website via de volgende link: https://mijn.rvo.nl/svve.

Stap 3: Log in op uw account of maak een account aan

Als u al een account heeft op de RVO-website, log dan in met uw inloggegevens. Als u nog geen account heeft, kunt u er een aanmaken door de instructies op de website te volgen.

Stap 4: Start uw subsidieaanvraag

Eenmaal ingelogd, klikt u op de optie “Start uw subsidieaanvraag”. Hier begint u met het invullen van de benodigde gegevens en documenten voor uw VvE-project.

Stap 5: Volg de aanvraagprocedure

Volg de aanvraagprocedure op de website nauwkeurig. U zult gevraagd worden om informatie over uw VvE, de voorgestelde duurzaamheidsmaatregelen, de geschatte energiebesparingen en andere relevante details te verstrekken.

Stap 6: Dien uw aanvraag in

Zodra u alle vereiste informatie heeft ingevuld en de benodigde documenten heeft geüpload, dient u uw aanvraag in via de website. Controleer uw gegevens zorgvuldig voordat u op “Indienen” klikt.

Stap 7: Wacht op beoordeling

Na het indienen van uw aanvraag zal deze worden beoordeeld door de RVO. Dit proces kan enige tijd in beslag nemen, dus wees geduldig.

Stap 8: Ontvang goedkeuring en financiering

Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u een subsidiebeschikking van de RVO. Dit document bevestigt dat uw VvE in aanmerking komt voor de SVVE-subsidie. U kunt vervolgens beginnen met uw duurzaamheidsproject en de financiering gebruiken om uw plannen te realiseren.

Stap 9: Rapporteer en volg de voortgang

Tijdens en na de uitvoering van uw project, is het belangrijk om de voortgang en resultaten goed bij te houden. Dit kan nodig zijn voor rapportage aan de RVO.

Met deze stappen kunt u eenvoudig de SVVE-subsidie aanvragen via de RVO-website en uw VvE-project voor duurzaam wonen en energiebesparing in gang zetten. Vergeet niet om de website van de RVO regelmatig te raadplegen voor updates en aanvullende informatie over de SVVE-subsidie.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Het laatste VvE.nl nieuws in jouw mailbox. Meld je nu aan voor de VvE.nl nieuwsbrief!